onsdag 11 mars 2009

Sjukvårdsresor

Dagens känga går till sjukvårdsresorna som inte fungerar alls. Dottern åker sjukresa från dagis till barnhabiliteringen och sedan tillbaka varje fredag för att bada. Varje gång vi beställer resan så påpekar vi att hon behöver bilbarnstol, samt att det måste vara av den typen som är bakåtvänd, eftersom hon är för liten för att sitta framåtvänd.

Vad händer....?

Jo, i princip varje gång blir det fel och det hör mer till undantagen att bilen faktiskt är utrustad med bilbarnstol...., så ringer vi dit och klagar.... och jo, det står att det ska vara en bilbarnstol, men det har visst föraren missat...

I fredags hände det igen. Till badet kom hon, men när hon skulle hämtas kom en kombi. Normalt sett kommer en större bil, eftersom hon har rullstol med sig. Med lite trixande går det att få in rullstolen. Däremot strulade det till sig med barnstolen (igen!). En bilbarnstol fanns faktiskt, men föraren visste inte hur den skulle spännas fast och vid närmare kontroll visade det sig att han hade missat ett av spännbanden som gör att man kan fästa fast den överhuvudtaget i bilen.... Föraren beslutade sig för att det inte fungerade och körde bara iväg.... Istället fick dotterns extraresurs, som alltid följer med, jaga rätt på oss föräldrar och be oss ringa för att fixa en ny bil. Kontentan blev att hon blev jätteförsenad tillbaka till dagis och till den väntande lunchen.

Om någon kunde fixa ett bättre system för färdtjänst/sjukvårdsresor, så hade jag tacksamt stöttat en sådan implementation!!!

1 kommentar:

  1. Vilket använder du? För oftast så om man får en fri åkare så kan dom inget eller mindre "jag har själv blivit utsat för dom". prova med den stadens huvudkedja Tex Taxi Göteborg eller Taxi Stockholm eller taxi kedjan så att man vet att dom är ett riktigt stort bolag då är det mindre riska att dom inte lurar dig.
    Prova! Vet inte om det hjälper för dig men det gjorde det för mig. Lycka till...

    SvaraRadera